Cove

Curated Contrasts

The AXYL collection for Allermuir was showcased at Milan’s Salone del Mobile 2019 at Cove, an installation that transformed the Hall of Mirrors at Palazzo Litta into a light and reflective space for visitors.

The architectural installation was designed to contrast with the highly ornate Baroque setting, framing pieces from the AXYL collection against minimal backdrops inspired by a photography studio. The modular exhibition structure, created using a lightweight steel framework draped with Kvadrat textiles, can be collapsed into a small volume for ease of transport and can be easily re-configured for use at different events around the world in a multitude of settings, reflecting the sustainable ethos of LAYER and Allermuir.

Client

Allermuir

Sector

Installation

Year

2019

Disciplines

Strategic research
Industrial design
Colour, material and finish
Engineering
Brand development
Design for manufacture
Art direction